Bujinkan Ninjutsu er mere kompleks end blot at læse en bog eller se en youtube video, derfor vil en udførlig beskrivelse være umulig.

Denne side vil indeholde fragmenter og have undersider med flere informationer nogle på Dansk andre på Engelsk. 

De enkelte undersider finder i som undermenu til menu punkt Bujinkan.

Billederne midtfor viser vores nuværende Soke Masaaki Hatsumi og hans forgænger Soke Toshitsugu Takamatsu

  • Masaaki Hatsumi
  • Mudra -Toshitsugu Takamatsu
  • Takamatsu & Hatsumi Training
  • Soke Masaaki Hatsumi
  • Masaaki Hatsumi awarded the International Culture Award

Bujinkan Ninpo Taijutsu 

Ninjutsu

Der findes i Danmark mange forskellige kampsport stilarter Karate, Judo, Akido, og mange flere, de som ikke er nævnt er ikke glemt. Hvad er det så der gør Bujinkan Ninpo Taijutsu så speciel eller mystisk er måske det rette ord. 

For en udøver af Bujinkan Ninpo Taijutsu vil denne stil ikke være en kampsport, det vil være en livsstil.

Nu spørger du nok hvad jeg mener med det, men det forholder sig sådan, da det at træne Bujinkan  altid forankre sig i dit sind eller CHI om du vil. 

Hvis du spiller fodbold og kommer hjem så tænker man ikke sit liv ind i fodbold, Når jeg træner Bujinkan så bliver det forankret i mig, det bliver en del af mig, mit Jeg bliver Bujinkan. 

TIlbage til den mere håndgribelige del

Bujinkan er baseret på 9 ryūha, eller skoler de kaldes på Dansk. Disse 9 skoler stammer fra de historiske Samurai skoler som trænede Samurai Kamp taktik og Ninja skolerne som trænede Ninja taktik.

Vores Soke Masaaki Hatsumi betegner Bujinkan for Budo fremfor Ninjutsu netop med baggrund i de 9 skoler hvor det ikke kun omhandler Ninjutsu men også Samurai Krigs taktik. Budo betyder "Martial Way"

De 9 skoler er:

Togakure-ryū Ninpō Taijutsu (戸隠流忍法体術)

Gyokko-ryū Kosshi jutsu (玉虎流骨指術)

Kuki Shinden Happō Bikenjutsu (九鬼神伝流八法秘剣術)

Koto Ryū Koppō jutsu (虎倒流骨法術)

Shinden Fudo Ryū Dakentai jutsu (神伝不動流打拳体術)

Takagi Yoshin Ryū Jūtai jutsu (高木揚心流柔体術)

Gikan Ryū Koppō jutsu (義鑑流骨法術)

Gyokushin-ryū Ryū Ninpō (玉心流忍法)

Kumogakure Ryū Ninpō (雲隠流忍法)

 

En udøver af Bujinkan deltager ikke i konkurrencer, Ind i mellem vil du finde udøvere af Bujinkan til opvisninger eller åbninger af for eksempel Legoland hvor en flok Ninja Kids fra Haderslev er med til åbningen af Legoland nok mest på grund af Ninjago området i Lego land. 

Men hvorfor så ingen konkurrencer, ja det hænger samme med at de 9 skoler er træningen i at kunne udvikle evnen til at yde beskyttelse for en selv men også for andre ved hjælp af teknikker, der fokuserer på at deaktivere en angriber (og / eller fjerne deres ønske / evnen til at fortsætte) så effektivt som muligt.

Denne træning udføres på en måde, hvor der er foruddefinerede "angribere" (tori) og "modtagere" (uke) svarende til øvelser i judo (gokyo) eller traditionel japansk kampsport. Bujinkan adskiller imidlertid sig fra mange traditionelle kampsport, idet træningen skrider frem gennem de følgende faser

Predefinerede sæt bevægelser (kata) og fysisk konditionering
Variationer i de faste øvelser (henka), der svarer til ændringer i angriberens bevægelser eller situation
Flydende form træning (randori) består hovedsagelig af øjeblikkelige, dynamiske teknikker, hvor forsvareren rammer, låser, chokes eller smider angriberen på en kontrolleret og sikker måde
Mere avanceret træning består i at kontrollere angriberens sind ved hjælp af forskellige teknikker som smerteoverholdelse og bedrag
Uddannelsen sker på en måde, der medfører ringe risiko for permanent skade.

Bujinkan overholder ikke nogen officiel retningslinje eller sæt regler for at begrænse handlinger eller teknikker, der anvendes under træningen.  Den tilgang, der anvendes i Bujinkan, omfatter at opnå overholdelse gennem smerte og udnytte potentielt skadelige teknikker for at overleve farlige situationer i stedet for at fokusere på at vinde en konkurrence eller jævnt matchet duel.  

Bujinkan fokuserer i vid udstrækning på "taijutsu" (kropsbevægelser / færdigheder) samt andre færdigheder i ninjutsu (ninpo taktik og strategier) og happo biken jutsu (forskellige moderne og traditionelle våben) - dette er Bujinkans gren af Kukishin-ryū

Taijutsu vil få sin egen side.

Historisk har det været sådan siden 1988 at Soke Masaaki Hatsumi har valgt et bestemt udpeget træningsområde for det kommende år listen (ikke oversat) ser således ud:

2018 - Muto Dori fortsat

2017 - Muto Dori

2015 - Nagamaki

2014 – 神韻武導 Shin In Bu Dou / 神 SHIN, JIN god, deity; mind, soul / 韻 IN rhyme; elegance; tone / 武 BU, MU martial, military arts, chivalry. Bu or Mu refers to the warrior, Bushi or Musha / 導 DŌ leading, guiding.

2013 – Ken Engetsu no Kagami ("mirror of the fullmoon sword")/ Tachi Hôken ("divine treasure sword")— Ken, Tachi, and Katana/ Naginata and Yari

2012 – Jin Ryo Yo Go - Kaname, Sword and Rokushakubo, separately and with one in each hand

2011 – Kihon Happo

2010 – Rokkon Shoujou

2009 – 才能 魂 器 ”saino konki”/ Talent, Heart, Capacity / Talent, Soul, Capacity

2008 – Togakure-ryū Ninpō Taijutsu

2007 – Kukishin Ryu

2006 – Shinden Fudo Ryu

2005 – Gyokko-ryū Kosshi jutsu (Bo and Tachi)

2004 – Daishou Juutai jutsu (Roppo-Kuji-no Biken)

2003 – Juppo Sessho

2002 – Jutai jutsu (Takagi Yoshin Ryu)

2001 – Kosshi jutsu (Gyokko Ryu)

2000 – Koppo jutsu (Koto Ryu)

1999 – Kukishinden Ryu

1998 – Shinden Fudo Ryu

1997 – Jojutsu

1996 – Bokken

1995 – Naginata

1994 – Yari

1993 – Rokushakubojutsu

1992 – Taijutsu Power

1991 – Sword and Jutte

1990 – Hanbo

1989 – Taijutsu and Weapons

1988 – Taijutsu

Som i kan se er der nok at tage fat på som udøver af Bujinkan, og listen viser slet ikke hele kompendiet, for et træningskompendium i Bujinkan er hvad der svare til et menneskes liv.